Hanička

Hanička

Zakládám blog

Již několik let píšu stránky o životě začarovaného dítěte a jeho rodiny. Tím dítětem je naše dcera Hanička.
Nyní jsem se rozhodla vytvořit tento blog, kde budu v zápiscích pokračovat.
Doufám, že si sem najde cestu každý, kdo ji bude hledat.
Tak tedy vítej, kdo přicházíš s dobrým srdcem.



čtvrtek 12. června 2014

Trénujeme "nočníkování"

2012

Hanička trénuje chození na nočník. Od soboty 4.června 2012 jsem přestala dávat klystýry. Na pravidelné vysazování jsme zvolili dobu po večeři, kdy je u Haničky největší pravděpodobnost, že se vyprázdní. Při převlékání dostane čípek, potom večeři a léky s duphalacem nebo, jako to zkoušíme teď, se lněným olejem, a co nejvíce teplého pití. Začala jsem opatrně přidávat do šťávy pro Haničku i šťávu švestkovou a zatím to Hani pije dobře. Asi po půl hodině posadíme Haňďu na nočník, opřeme ji o gauč a čekáme. Hanička se sezení nebrání, nezlobí se, hraje si se spirálkou.

První úspěch byl hned první pokusný den, kdy ještě působil klystýr. Potom se dva dny nic nestalo. Třetí den, kdy už jsem chtěla po hodině sezení Haničku z nočníku vysvobodit se ale zase zadařilo. To bylo výborné znamení. Uvidíme, jak to bude dál.


30.června

Po necelém měsíci vysazování jsem docela spokojená. Prvních deset dnů bylo vše dobré, Hanička se vyprázdnila každý třetí den. Potom ale přišla větší tepla a už to bez klystýrů nešlo. Znovu jsme začali Haninku vysazovat a opět po třech nebo čtyřech dnech se vykakala. Koupili jsme také vyšší a pevnější nočník, aby se jí lépe sedělo, protože někdy tam musí být i dvě hodiny. Zatím to rozhodně není vědomě chození na nočník, jen reakce těla a reflexy. Ale je to rozhodně příjemnější než do plenky, Haničce sezení na nočníku nijak výrazně nevadí, může si hrát. Budeme rozhodně pokračovat.