Hanička

Hanička

Zakládám blog

Již několik let píšu stránky o životě začarovaného dítěte a jeho rodiny. Tím dítětem je naše dcera Hanička.
Nyní jsem se rozhodla vytvořit tento blog, kde budu v zápiscích pokračovat.
Doufám, že si sem najde cestu každý, kdo ji bude hledat.
Tak tedy vítej, kdo přicházíš s dobrým srdcem.



sobota 14. června 2014

Pomůcky na výlety


Rádi chodíme na rodinné výlety do přírody. Kočárek Kimba zvládne pevnou lesní cestu, ale jak je hodně kamení, kořenů a málo místa, tak kočárek už nestačí.

Pro malou Haničku jsme koupili výbornou pomůcku, krosnu Phil & Teds na záda. Vybrali jsme takovou, co má nastavitelné sedátko, třmeny na nohy a stříšku. Používali jsme ji na pěší túry do horších terénů. Měla nosnost 18 kg, což nám plně stačilo. Jak Hanička rostla, tak už se v krosně necítila dobře a taky tatínek měl co dělat, aby ji unesl. Proto jsme zase hledali lepší řešení.







Po nějaké době a také díky babičce se nám podařilo sehnat peníze a koupili jsme tento podvozek Kimba Cross od Otto Bocku. Oproti podobným vozíkům typu Kozlík má pro nás velkou výhodu, je totiž skládací. Na podvozek se dá použít sedačka od Kimby v obou velikostech (po výměně středního upínacího systému). Podvozek zvládne téměř všechny druhy terénu, výborné jsou ruční brzdy na rukojeti. Přední část je vysouvací a tak podvozek roste s dítětem. Crossku vozíme všude s sebou, kde si nejsme jisti stavem terénu. Jedinou nevýhodou jsou odkrytá zadní kola, která Haničku stále lákají. Ráda ne ně sahá a nedá si to nijak vysvětlit a potom ty špinavé ručičky od hlíny strká do pusinky a otírá je o sebe, takže po chvíli vypadá jako by se válela po zemi.