Hanička

Hanička

Zakládám blog

Již několik let píšu stránky o životě začarovaného dítěte a jeho rodiny. Tím dítětem je naše dcera Hanička.
Nyní jsem se rozhodla vytvořit tento blog, kde budu v zápiscích pokračovat.
Doufám, že si sem najde cestu každý, kdo ji bude hledat.
Tak tedy vítej, kdo přicházíš s dobrým srdcem.



sobota 14. června 2014

Rehabilitační kočárek




Hanička nechodí a asi ani nebude, takže kočárek či jiné pomocné "přibližovadlo" je pro nás nutností.
Dokud byla Hanička malinká, tak nám stačil hluboký kočár. A vydržel jí opravdu dlouho, až do 15 mesíců.
Pravdou je, že Hanička převážně ležela a bezpečí hluboké korbičky se cítila dobře.
                                                     
Potom ale přece jen trochu povyrostla a tak jsme hledali vhodný kočárek. Na Arpidě, kam jsme chodili cvičit, se jednou prezentovala firma Otto Bock. Jejich kočárek Kimba se nám líbil, výborné bylo i možné využití podvozku od kočárku na autosedačku, kterou firma také vyrábí. Ani jsme moc neváhali a vybrali jsme Kimbu vel.1.



Kočárek sloužil Haničce pět let. Byl výborně ovladatelný, pojišťovna v té době přispívala na dva  podvozky - venkovní a interierový. Mohla jsem ho držet jednou rukou a ve druhé držet naši starší dcerku Káju, takže bezva. Ideální do města, na pevný podklad.
Ke kočárku jsme Haničce museli přidat i doplňky - přidržovací vestu nebo popruhy, třmeny na stehna, boční peloty, stolek ... Když Hanička začala mít spastické nohy, tak jsme dokoupili i abdukční klín.






Kimba je výborná, ale přece jen těžká. Pokud bylo nutné kočárek i Haničku někam odnést, např. když nešel výtah, tak jsem byla v koncích. Ze 7.patra paneláku se jen tak nedostanete. Hledali jsme proto nějakou lehčí pomocnou variantu a koupili jsme golfky Cibex s nosností do 17kg.
Nebyly pro Haničku ideální, ale na omezenou dobu v nich vydržela.








Kočárek Kimba vel.1 nám vydržel 5 let, potom už bylo nutné ho vyměnit za větší. Neměli jsme s jiným typem kočárku zkušenosti, tak jsme zůstali firmě věrní a pořídili Kimbu vel.2.
Kimba 2 je velký kočárek, který svými rozměry začal působit potíže. Najednou jsem se nemohla dostat do výtahu, pokud vstupní dveře nešlo otevřít do široka. Do některých výtahů nového typu, které mají dvoje dveře, se kočárek nevešel vůbec. Navíc už byl dost těžký na manipulaci.

CORZO Xcountry


Co teď?

Řešení se našlo. Za několik měsíců jsme koupili v bazaru ještě zdravotní golfky Patron. Jsou mnohem lehčí, mají základní vybavení, které Haničce stačí a hlavně se všude vejdou. Doufám jen, že vydrží dostatečně dlouho, než nám pojišťovna uzná výměnu Kimby za něco jiného.